یکی از مهترین فاکتورهایی که اکثر دانشجویان در ابتدای پژوهش با مواجه می شوند شناسایی ژورنال مناسب می باشد. برای انتخاب ژورنال مناسب معیارهای مختلفی وجود دارد از جمله:
اهداف ژورنال در سایت ژورنال مدنظر در قسمت “about journal” وجود دارد. این قسمت به نویسنده این امکان را می دهد جهت جلوگیری از رد شدن مقاله به علت مغایرت با اهداف ژورنال جلوگیری شود.
در این قسمت که در سایت ژورنال وجود دارد به موارد زیر دقت شود:
ژورنال های تامسون: ISI,WOS
برای اطمینان از ایندکس بودن یک مجله در موسسه تامسون می توان به آدرس سایت زیر مراجعه کرد:
http://ip-science.thomsonreuters.com/mjl
ژورنال های اسکوپوس:Scopus
برای اطمینان از ایندکس بودن یک مجله در موسسه اسکوپوس می توان به آدرس سایت زیر مراجعه کرد:
http://www.scimagojr.com/journalsearch.php
ژورنال های پاب مد:PubMed
برای اطمینان از ایندکس بودن یک مجله در پاب مد می توان به آدرس سایت زیر مراجعه کرد:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/nlmcatalog
ژورنال های ISC(Islamic World Science Citation Center): پایگاه استنادی جهان اسلام
پس از تامسون و اسکوپوس، ISC سومین پایگاه استنادی برای سنجش عملکرد پژوهشی کشورها محسوب می شود که ۵٧ کشور در آن مشارکت دارند.
ایمپکت فاکتور (IF) به عنوان شاخص اهمیت یک ژورنال در زمینه و رشته خودش مورد استفاده قرار میگیرد. این شاخص اولینبار توسط یوجین گارفیلد (Eugene Garfield) که بنیانگذار مؤسسه اطلاعات علمی (Institute for Scientific Information) بود، معرفی گردیده است. هر چند که ایمپکت فاکتور به صورت گسترده توسط مؤسسات و سازمانها به کار برده میشود، اما مردم عادی در مورد روش محاسبه، اهمیت و شیوه استفاده از IF ژورنال غالبا تصور درستی ندارند. این شاخص ارزیابی مجله به فاکتورهایی مانند فرآیند داوری مقالات و کیفیت محتوای ژورنال ارتباطی ندارد، اما معیاری است که تعداد میانگین استنادها به مقالات منتشر شده در مجلات، کتابها، پایاننامهها، گزارشهای پروژه، اسناد منتشر شده در اینترنت و هر نوع دیگر از سندهای مورد تأیید را منعکس مینماید.
فرآیند داوری ژورنال، فرآیندی طولانی است. تجربه فرآیند داوری شبیه به تجربه انتظاربرای یک نتیجه نامشخص است. فرآیند داوری یکی از مراحلی است که کمتر به آن در فرآیند تولید علم توجه شده است. ممکن است دانش جدید ارزشمند تا مدت ها روی میز سردبیران مجلات علمی خاک میخورد. با استفاده از مدت زمان فرآیند داوری این موضوع به صورت شفاف دیده می شود. سایت SciRev.org این امکان را به محققان میدهد تا مجله مورد نظر را جستجو کنند و از مدت زمان فرآیند داوری آن مطلع شوند. همچنین این سایت به سردبیران کمک می کند تا عملکرد مجله خود را با دیگر مجلات مقایسه کنند. سایت SciRev.org متعلق به Stichting SciRev در هلند است. هدف این موسسه کمک به علم از راه کارآمدتر کردن فرآیند داوری است. برای اطلاع از زمان فرآیند داوری مجله مورد نظر خود به آدرس https://scirev.org مراجعه کنید. عنوان مجله مورد نظر خود را وارد کنید .
گاهی خیلی زود پاسخ نتیجه داوری به شما داده میشود و گاهی هم مدتی طولانی حتی یک سال هم طول میکشد تا مقالهتان داوری شود. در این میان باید مدام ایمیل خود را بررسی کنید و راههای ارتباطی با مجله را زیر نظر بگیرید تا پاسخ داوری را دریافت کنید و در صورت دیرشدن زمان بررسی و اعلام نتیجه با تیم داوری مجله ارتباط برقرار کنید و علت را جویا شوید.
© طراحی و توسعه MedoLink